Wat is een APK Keuring?

Een APK-keuring, ook wel Algemene Periodieke Keuring genoemd, is een verplichte keuring van uw auto die in Nederland moet worden uitgevoerd om te controleren of uw auto veilig en milieuvriendelijk is. De keuring is bedoeld om te zorgen dat uw auto aan de wettelijke eisen voldoet en om verkeersveiligheid te waarborgen.

Tijdens een APK-keuring worden diverse onderdelen van uw auto gecontroleerd, zoals de remmen, verlichting, banden en uitlaat. Er wordt ook gekeken naar de staat van de carrosserie en het interieur. Bovendien wordt ook de uitstoot van uw auto gemeten om te controleren of deze binnen de toegestane limieten ligt.

Het is belangrijk om te weten dat uw auto alleen geslaagd is voor de APK-keuring als deze aan al deze eisen voldoet. Als er tijdens de keuring geconstateerd wordt dat er onderdelen aan vervanging toe zijn of als er andere problemen zijn, dan zal uw auto niet geslaagd zijn voor de keuring. U zult dan de benodigde reparaties moeten laten uitvoeren en opnieuw een APK-keuring moeten laten uitvoeren.

Het is belangrijk om uw APK-keuring op tijd te laten uitvoeren, omdat u anders geen verzekeringsdekking heeft en geen gebruik mag maken van de openbare weg. Uw APK-keuring moet minimaal 6 maanden voor de vervaldatum worden uitgevoerd, zo heeft u de tijd om eventuele reparaties uit te laten voeren.

Bij Garage Bergen kunt u terecht voor een snelle en efficiënte APK-keuring. Onze monteurs zullen uw auto grondig inspecteren en u adviseren over eventuele reparaties die nodig zijn. Maak nu een afspraak en u kunt er zeker van zijn dat uw auto veilig de weg op gaat.